APK Autobedrijf Niehoff Denekamp

Onderhoud en APK

U wilt een auto waar u op kunt vertrouwen, altijd en overal. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Door regelmatig onderhoud te laten plegen kunt u nare verrassingen onderweg voorkomen. Hoe vaak uw auto een onderhoudsbeurt nodig heeft, hangt af van het type auto, de leeftijd van de auto, de kilometerstand en het aantal kilometers dat u jaarlijks aflegt. Wij raden u aan om uw auto minimaal eens per jaar te laten onderhouden en bepaalde onderdelen te laten controleren.

Door de auto jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven, kan schade aan bijvoorbeeld de motor van de auto worden voorkomen. Om schade te verhelpen is een reparatie nodig, wat de nodige kosten met zich mee brengt. Ook kan het zo zijn dat u al tegen een probleem aanloopt. Dit kan bijvoorbeeld als er lampjes in uw auto branden of als u merkt dat de auto ander gedrag vertoond. Door langs te komen voor een onderhoudsbeurt, kunt u weer veilig en zuinig de weg op. Verder adviseren wij om regelmatig het oliepeil van de auto te (laten) controleren. Dit kan slijtage aan onderdelen voorkomen.

APK- Algemene Periodieke Keuring
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Er wordt gekeken naar de verkeersveiligheid en milieuprestaties om te controleren of uw voertuig nog veilig deel kan nemen in het verkeer. S

Uw auto laten keuren?
Autobedrijf Niehoff in Denekamp is RDW-erkend en heeft de bevoegdheid om uw auto te keuren. Uw auto wordt tijdens een APK-keuring beoordeeld op verschillende onderdelen, zoals de verkeersveiligheid, het milieu en de registratie. Uiteraard zullen wij de auto nakijken en eventuele bijkomende kosten om uw auto APK-waardig te maken met u overleggen, voordat wij tot reparatie overgaan. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en weet u waar u aan toe bent. Moet uw voertuig gekeurd worden? Plan dan online een afspraak in.

APK combineren met onderhoudsbeurt
Het is belangrijk dat u zich realiseert dat de APK een momentopname is. Wanneer uw auto goedgekeurd is voor de APK, is dit geen garantie dat de auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Bij een APK gaat er bijvoorbeeld weinig aandacht uit naar de toestand van de motor, waardoor u zelfs een dag na de APK al met onherstelbare pech kunt komen te staan. Wij raden daarom aan om regelmatig onderhoud aan uw auto uit te laten voeren.

Wanneer APK keuren?
Wist u dat u uw auto al tot twee maanden voor uw APK-vervaldatum kan laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt? Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is. Klik hier om te controleren wanneer uw auto gekeurd dient te worden.